About us

Workshops / Masterclasses

 

 

 

Photoshop Workshop

Zoals aangegeven gaat het erom dat een ieder van de deelnemers in klein groepsverband (5 – 6 personen) meer leert over het gebruik van de camera bij ‘daglicht’ / ‘natuurlijk licht’ aan de hand van (hopelijk) zonlicht, tegenlicht, reflectieschermen en een stukje inflitsen / zonsimulatie indien er bewolking is.

Zonder al teveel moeilijke en technische termen en zonder al teveel theoretisch gebrabbel wil ik u hiermee helpen. 

We zullen dit doen op het prachtige uitgestrekte strand van Hoek van Holland waar we in verschillende settings kunnen werken (duinen, water, duingras, begroeiing of zelfs meertje).
Wat ik ga vertellen en laten zien is allemaal te bereiken met de eigen apparatuur of betaalbare oplossingen die ook voor de hobbyist te betalen zijn.

We hebben de gehele dag een ervaren model tot onze beschikking die u met uw visie op uw manier op de foto kan zetten met de net opgedane kennis.

De workshop omvat de volgende onderdelen:

- Cameratechniek
- Gebruikersinstellingen op camera
- Kleurtemperatuur en toepassing
- Reflectie en toepassing
- Tegenlicht uitleg met voor- en nadelen
- Flitslicht op locatie
- Zonsimulatie

Kelly van den Dungen @ the Beach 2014

Voor deze workshop dient u zelf te zorgen voor:

- Camera met toebehoren
- Hotshoes mocht je een Sony camera hebben bijvoorbeeld (we triggeren namelijk draadloos)
- Gezonde dosis enthousiastme
- Zonnebril :D (petje voor de kalende onder ons)
- Reflectiescherm (indien u die heeft)

Cynthia Cremer @ the Beach 2014

Houd er rekening mee dat deze workshop afhankelijk is van de weersomstandigheden. Bij minder dan 17 graden kan ik het model niet een hele dag in de kou laten staan in bikini en bij regen hebben we ook niet veel aan ‘summer’ shots ;-) 

Indien de workshop niet doorgaat zal dit een aantal dagen van te voren worden aangegeven en een nieuwe datum geprikt worden. Mocht u dan onverhoopt niet op de genoemde datum kunnen gaan we voor een andere oplossing kijken.

Kosten voor deze workshop zijn: € 149,--

Incl. Lunch
Incl. BTW

Foto’s die gemaakt zijn op de workshop mogen vrij worden gebruikt maar dient altijd in overleg met model te worden geplaatst. Vrij plaatsen van gemaakte foto’s is mogelijk maar alleen in de workshopgroep op Facebook.

Werken met 1 lichtbron

Kosten voor deze workshop zijn: € 99,-- en zal zo'n 4 uur in beslag nemen.

Aangezien er veel vraag is naar Photoshop die wat dieper op de materie ingaan heb ik besloten ook een privéversie van de Photoshopworkshop te geven.

Deze workshop kan worden gegeven op iedere dag die voor jou uitkomt en zal worden gegeven in Rotterdam (betaald parkeren wordt voor gezorgd)

Aan bod komen :

- Uitgebreid Camera RAW
- Layering
- Dodge / Burn
- Verschillende soorten huidbewerking waaronder Frequency Seporation
- Textures aanbrengen
- Blending modes
- Actions
- Eigen inbreng / wensen

Bedoeling van de workshop is: Beter de tools beheersen binnen Photoshop om op een gemakkelijke manier veel krachtigere foto’s te creëren.

De workshop zal ongeveer duren van 11:00 - 16:00 en zal redelijk veel informatie bevatten. Het is dan ook zaak om goed uitgerust op de workshop te verschijnen zodat alle informatie ook opgenomen kan worden.  
Lunch is uiteraard inbegrepen en eigen laptop meenemen is toegestaan.  Het bewerkproces zal op een ieder apart worden afgestemd en het fijne van een privéworkshop is dat je direct vragen kunt stellen.

Kosten voor deze workshop zijn: € 250,--

Incl. Lunch
Incl. BTW

Deze workshop is gericht op het maken van beelden zoals die in mijn 'Dark Beauty Project' te vinden zijn hier op mijn website en zoals ook op Facebook staan.

Dark Beauty Aleksandra

Deze stijl van fotografie leent zich erg goed voor Lingerie en Glamour omdat de sfeer altijd 'classy' oogt. 
Aan de hand van een ervaren model gaan we gebruik maken van natuurlijke lichtsettings en gewoon dagelijkse spullen die een ieder in huis heeft staan. 
Een bank of stoel bij een raam kan al prachtige lichtinvallen geven.

De stijl die we gaan schieten komt al vrijwel direct uit de camera.(Canon en Nikon) Canon heeft een aparte beeldstijl welke ingeladen kan worden en wordt 'Cinestyle' genoemd, Nikon heeft daar 'Tassinflat of Alvaro Yus Flat' voor. Sony / Pentax en OM-D cams hebben deze optie helaas niet en zal alles neerkomen op de nabewerking. 
Via een laptop zullen we deze beeldstijlen in kunnen laden in de camera's.

Met 5-6 deelnemers is het niet heel druk en is er vanuit meerdere punten te werken met het ervaren model. 
Na het welkomstdrankje en een korte voorstelronde zal ik aan de hand van 'live' voorbeeldshots laten zien wat het verschil is tussen de normale vorm van fotografie zoals jullie gewend zijn en de stijl die we in deze workshop gaan schieten. 
Het model zal voorzien zijn van nette visagie welke verzorgd wordt door Chantal van Velsen. De locatie wordt een huislijke omgeving. 
Welke dat wordt zal kort voor de workshop worden aangegeven met adres en uiteraard telefoonnummer.

Tijdens de workshop zal op de eerste dag een lunch verzorgd worden. De tweede dag is aanzienlijk korter en begint pas rond het middaguur, vandaar dat daarbij niet is gekozen voor een lunch. 
Mocht je allergieën hebben of specifieke wensen aangaande deze lunch, geef dit dan tijdig aan zodat we daar rekening mee kunnen houden. 
De gehele dag zal er drinken en versnaperingen aanwezig zijn.

Om warm te draaien beginnen we de eerste dag met het model in lingerie die zal poseren in verschillende posities waarop het lichaam en het licht uitstekend uitkomt.
Gezamenlijk zullen we de hoeken bepalen waarin we zullen gaan schieten wat het mooiste overkomt. 
Als we allemaal voorzien zijn van nette lingeriefoto's en ik begrijpbaar heb kunnen uitleggen hoe deze stijl in elkaar steekt om te schieten, gaan we lekker met z'n allen lunchen en is er nog ruimte voor vragen tijdens deze lunch.

Na de lunch gaan we verder met het maken van mooie bedekt naakte beelden die we dan gaan uitbreiden naar meer naakte beelden waarbij de nadruk ligt op het gebruik van natuurlijk licht op de huid van een vrouwenlichaam in de welbekende stijl. 
De bedoeling is om de beelden 'klassiek' te houden. 
Enige vorm van 'verkeerde' platen schieten wordt niet toegestaan. 
Het gaat om het vrouwelijk vastleggen van een lichaam en niet om het opwindend vastleggen van een lichaam, daarvoor wil ik je echt doorverwijzen naar andere workshops.

Hieronder een aantal voorbeelden uit deze serie.

Dark Beauty Cynthia

Dark Beauty Cynthia

Dark Beauty Eden

Dark Beauty Jalies

Dark Beauty JoDark Beauty Cynthia 

 

De 2e dag zal Photoshop onder handen worden genomen en zal van begin tot eind het proces aan bod komen om het beeld de kracht, de kleuren en de contrasten te krijgen zoals het te zien is in de voorbeelden. De uitleg zal in normale taal worden gegeven en niet in de vaak onbegrijpelijke termen die professionals gebruiken.  Tip: Zorg voor een Engelse versie van Photoshop op je laptop aangezien de meeste tutorials online in het Engels worden gegeven. De vertalingen voor bepaalde onderdelen in Photoshop zijn onmogelijk te herkennen in het Nederlands.

Voor het Photoshopdeel gebruik ik beelden die door jullie geschoten zijn op de workshop.

Een laptop is handig om mee te nemen en een kladblok is ook geen overbodige luxe hiervoor.

Alles wordt in een relaxte huiselijke sfeer gegeven en drinken, koekjes etc. zullen aanwezig zijn.
 

Kosten voor deze workshop zijn: € 349,--

Incl. Lunch
Incl. BTW

Foto’s die gemaakt zijn op de workshop mogen alleen in overleg met het model worden gebruikt en / of openbaar geplaatst. Vrij plaatsen van gemaakte foto’s is mogelijk maar alleen in de workshopgroep op Facebook.

---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---NIEUW---

--- Glamour Privé --- 

Sheena BWCynthia rug

 

De workshop Glamour Privé is een nieuwe workshop welke ik voor een heel scherpe prijs kan aanbieden met toch zeer ervaren modellen (ervaring met Playboy / FHM etc.)

We willen in deze workshop mensen die klasse beelden willen maken en geen ordinaire naakte plaatjes. Er moet een zekere sfeer in te vinden zijn.

De workshop zal ongeveer duren van 11:00 - 16:00.

 

Sheena frontSheena op rug

 

Lunch is uiteraard inbegrepen en eigen inspiratiebeelden in overleg met het model zijn een pré

De techniek etc. zal op een ieder apart worden afgestemd en het fijne van een privéworkshop is dat je direct vragen kunt stellen.

 

Cynthia op rugCynthia zit

 

Kosten voor deze workshop zijn: € 449,-

Incl. Model
Incl. Lunch
Incl. BTW

 

Data van de workshops zijn te vinden op de pagina: Aanmelden workshops
Mocht er nog geen datum bekend zijn voor een bepaald type workshop kun je altijd contact opnemen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van flitsapparatuur. Alle apparatuur wordt tijdens de workshops ter beschikking gesteld van de deelnemers. Ga hier aub netjes mee om.  Zoals aangegeven is de lunch inbegrepen. Laat van te voren wel weten als je vegetarisch bent of bepaalde voedselallergieën hebt etc.

Hopelijk tot op een van onze workshops!

FAQ:

Is er enige kennis gewenst om aan deze workshops deel te kunnen nemen?
Ja dit is wel gewenst. Diafragma, sluitertijd en iso moeten bijvoorbeeld wel redelijk bekend in de oren klinken. Voor de workshop Photoshop Advanced is het raadzaam eerst de workshop Photoshop Basis gevolgd te hebben.
Moet ik zelf apparatuur meenemen?
Voor de workshop Photoshop Basis is het handig om een aantal foto's zelf te maken van het model waar je uiteindelijk thuis mee aan de slag kan. Als we de studio opname gaan maken welke we uitgebreid behandelen met bewerken, wil je deze misschien ook geprobeerd hebben te maken met de eigen camera. Bij de workshop Camera en Licht, Lingerie, Summershots en Naakt is een eigen camera wel een vereiste. Eventuele flitsblokjes bij bijvoorbeeld Sony camera's zijn dan ook gewenst. Bij de workshop Summershots is het ook handig een eigen reflectiescherm mee te brengen om daarmee te leren werken.
Wat voor foto gaan we behandelen?
Bij de workshop Photoshop Basis en Photoshop Advanced zal dit een beautyfoto / half body worden van een ervaren model. Bij de workshop Camera en Licht, Lingerie, Summershots en Naakt behandelen we verschillende typen foto's.
Hoe werkt de betaling?
Bij de aanmelding krijgt u een bevestiging dat de plaats gereserveerd is en wordt er een factuur bijgevoegd. Indien deze is voldaan is deelneming pas definitief. Indien niet wordt voldaan op de aangegeven vervaldatum, wordt de plaats weer vrijgegeven voor nieuwe deelnemers.
Kan ik na betaling nog annuleren?
Dit kan uiteraard altijd gebeuren. Vanaf een week voor aanvang van de workshop wordt de helft van het bedrag teruggestort. Annulering binnen 48 uur voor aanvang worden niet teruggestort.
Zijn de foto's vrij om te gebruiken?
De foto's zijn vrij om te gebruiken (Uitgezonderd de foto's gemaakt tijdens de workshop Naakt) maar dient altijd overlegd te worden met het betreffende model. Vraag haar / hem zelf dan ook naar haar voorwaarden hierover.
Binnen de workshopgroep op Facebook waar je automatisch toegevoegd wordt bij aanmelding kun je overigens alles plaatsen van de workshops. Dit voor vragen, opmerkingen, mening etc.